Vaihtuvat näyttelymme

Vaihtuvat näyttelyt

Museon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään monipuolisesti sotahistoriaan ja maanpuolustukseen liittyviä näköaloja museon kolmen aselajin ulkopuolelta.

Esillä nyt:

Päättyneet näyttelyt:

• Pohjois-Suomen miinanraivaus

Näyttelyssä esiteltiin tekstein, kuvin ja esinein sodan jälkeistä raivaustoimintaa Pohjois-Suomessa. Lapin sodan jäljiltä Pohjois-Suomi oli saksalaisten vahvasti miinoittama alue. Miinojen lisäksi maastossa oli paljon erilaisia ammuksia ja räjähteitä. Valtavaa rauhanajan raivaustyötä varten perustettiin kesällä 1945 pioneerien johtama miinanraivausorganisaatio, johon palkattiin vapaaehtoisia raivaajia. Organisaatio toimi Pohjois-Suomessa kahdeksana kesänä raivaten satojatuhansia miinoja ja ammuksia. Miinaonnettomuuksissa kuoli 72 raivaajaa ja 144 loukkaantui. Näyttely oli esillä joulukuuhun 2018 asti.