DE  /  ENG /  RUS

Opastuksella saat enemmän

Opastukset

Opastus

Yleisopastukset

1 tunti 55 €, 1,5 tuntia 80 €, englanninkielinen yleisopastus 1 tunti 60 € + pääsyliput

Yleisopastuksella kävijät tutustuvat Museo Militarian perusnäyttelyyn päärakennuksen kolmessa kerroksessa. Tiivis tunnin opastus antaa kuulijoille hyvän kuvan Suomen sotahistoriasta tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajien kautta, puolustusvoimien kehityksestä ja Museo Militarian toiminnasta.

Puolentoista tunnin opastuksella ryhmä ehtii noin tunnin kestävän perusnäyttelyopastuksen lisäksi tutustua eri kokonaisuuksiin esim. vaihtuviin näyttelyihin, salauslaitehuoneesen, suojelutoimintaan tai Puolustusvoimien kansainväliseen toimintaan ryhmän toiveiden mukaan.

Kävelykierros

Linnankasarmin historiaa -kävelykierros (ulkona) 

1 tunti 60 € + pääsyliput

Linnankasarmin historiaa -kävelykierroksella nostetaan esiin Linnankasarmin vaiheikas historia. Siihen kuuluvat Hämeenlinnan kaupungin varhaisvaiheet, venäläinen sotaväki, itsenäisen Suomen armeija sekä vuoden 1918 tapahtumat.

Ulkona tehtävällä kierroksella kävelymatkaa kertyy Linnankasarmin alueella noin 1,5 km. Reitti on helppokulkuinen muttei täysin esteetön. Suosittelemme kävelykierroksia etenkin kesäisin. 

Opastus

Aselajiopastus
(tykistö, pioneeri tai viesti) 

1 tunti 55 € + pääsyliput

Perehdy tykistö-, pioneeri- tai viestiaselajin kehitykseen keskiajalta nykypäivään asiantuntevan oppaan johdolla. Opastuksella kierretään Museo Militarian perusnäyttelyssä, joten kuulijat saavat myös yleiskuvan museon näyttelyistä ja toiminnasta. 

Opastus

Muut teemaopastukset ja yleisopastus eri kielillä 

0,5 tunnista alkaen, lähtöhinta 50 € + pääsyliput

Toteutamme tilauksesta ruotsin- ja englanninkielisiä yleisopastuksia sekä teemaopastuksia niin, että kierroksella keskitytään asiakkaan toiveiden mukaisesti johonkin maanpuolustuksen historiaan liittyvään aiheeseen. Aiheena voi olla vaikkapa uusin vaihtuva näyttely, yleisen asevelvollisuuden kehitys, vuoden 1918 tapahtumat Linnankasarmilla tai naisten vapaaehtoinen maanpuolustustyö.


Kaikilla opastuksilla ryhmän koko on korkeintaan 40 henkilöä. Jos ryhmänne on suurempi, voidaan se jakaa osiin ja varata tarvittava määrä oppaita. Räätälöimme opastuksia mielellämme ryhmänne tarpeiden ja aikataulujen mukaan. 

Opastukselle tulevia ryhmiä pyydetään saapumaan ajoissa, jotta kierros voidaan aloittaa sovittuna ajankohtana. Mikäli ryhmänne myöhästyy, emme ikävä kyllä voi taata, että opas olisi käytettävissänne yli sovitun ajan.

Opastukset varataan etukäteen museon asiakaspalvelusta asiakaspalvelu@museomilitaria.fi tai gsm 040 450 7479.