DE  /  ENG /  RUS

Luokkaretkelle Militariaan!

Lapset ja koululaiset

  

VARAA OPASTUS TAI TYÖPAJA

Opastus

Lastenkierros

45 min 40 € + pääsyliput

Pyrähdä perusnäyttelyyn oppaan johdolla ja näe kiinnostavimmat kohteet! Mukana on niin arjesta tuttuja asioita kuin armeijan erikoisia vempeleitä.

Kierros toteutetaan räätälöidysti eri ikäryhmille, ja se sopii noin 3–12-vuotiaille.

Opastus

Museosuunnistus

1 h 40 € + pääsyliput

Museo Militarian perusnäyttely toimii hyvin historianopetuksen tukena. Näyttelyyn tutustutaan omatoimisesti etsimällä vastauksia annettuihin kysymyksiin. Lopuksi vastaukset puretaan yhdessä museon tutkijan kanssa. Suunnistus soveltuu kouluikäisille alkaen noin 10-v.

Opastus

Kasarmiseikkailu

1 h 40 € + pääsyliput

Kierroksella tutustutaan yli 100-vuotiaan Linnankasarmin salaisuuksiin ulkona ja sisällä. Opas kertoo kasarmien rauhan ajan elämästä ja Hämeenlinnan paikallishistoriasta ainutlaatuista ympäristöä hyödyntäen. Kierroksella vieraillaan myös yleisöltä tavallisesti suljetuissa tiloissa. Kierros on osin esteetön, mutta sisältää myös reittejä, jotka eivät sovellu liikuntarajoitteisille.

Työpaja

Viestityöpaja

45 min, työpajamaksu 5 €/oppilas

Tutustu oikeisiin viestitekniikoihin oppaan johdolla Museo Militarian toiminnallisessa näyttelyosiossa. Miltä kuulostaa purkkipuhelin? Entä miltä näyttävät vilkkuvat viestit? Mikä on oravakeppi? Seuraa ohjeita ja kokeile rohkeasti! Työpaja sisältää ohjattua toimintaa ja askartelua. Alkaen noin 5-v.

Työpaja

Tarinallinen työpaja

45 min, työpajamaksu 5 €/oppilas

Tarinallisessa työpajassa tutustutaan sodan ja jälleenrakennuksen aikaan lapsille sopivan kuvituksen avulla. Samalla pohditaan tapaa, jolla sota-aikaa nykyisin muistellaan. Työpajan päätteeksi askarrellaan muistivihko omien  muistojen tallettamista varten. Ikäsuositus alkaen 6 vuotta.

 


Varusmiesvierailut

Varusmiehet pääsevät tutustumaan näyttelyyn asepuvussa ilman pääsymaksua. Opastuksista peritään hinnaston mukainen opastusmaksu.


Opastukselle tai työpajoihin tulevia ryhmiä pyydetään saapumaan ajoissa, jotta kierros voidaan aloittaa sovittuna ajankohtana. Mikäli ryhmänne myöhästyy, emme ikävä kyllä voi taata, että opas olisi käytettävissänne yli sovitun ajan.

Kierrokset ja työpajat varataan etukäteen museon asiakaspalvelusta asiakaspalvelu@museomilitaria.fi tai puh. 040 450 7479. Opettajat ja avustajat pääsevät ryhmän mukana ilman pääsymaksua