Meille on helppo tulla

 
 

Museo Militaria

Vanhankaupunginkatu 19
13100 Hämeenlinna
 +358 40 450 7479
 asiakaspalvelu@museomilitaria.fi

Katso kaikki yhteystiedot


Saapuminen ja pysäköinti

Museolle ajetaan Tampereentieltä Vanhankaupunginkatua pitkin. Aja Vanhankaupunginkatua eteenpäin ohi ensimmäisten pysäköintialueiden ja käänny liikenneympyrästä oikealle (pylväässä opaste Museo Militaria oikealle). Tulet kasarmin paraatikentälle. Museon päärakennuksen edessä on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa henkilö- ja linja-autoille. Kentän linnan puoleinen pääty on varattu Linnankasarmilla työskentelevien pysäköintiin. 

Tampereentien varressa on Hämeen linnan ja Museo Militarian kyltillä merkittyjä kiekkopaikkoja, josta kävelymatka Museo Militariaan on noin 700 m. Jalankulkijat pääsevät kulkemaan kasarmille sinivalkoisen puomin vierestä tai linnan vastaisen muurin aukosta.

HUOM! Syyskuusta 2021 vuoden loppuun Hämeen linnan pohjoispuolen puusilta on kunnostuksen vuoksi pois käytöstä. Kulku linnan ja Museo Militarian välillä tapahtuu Kustaa III:n kadun puolelta tai järven puoleisen rantareitin kautta.

Etäisyys Hämeenlinnan linja-autoasemalta 1,5 km ja rautatieasemalta 2 km. Museolle kävelee keskustasta vartissa ja Hämeen linnalta muutamassa minuutissa. Paikallisliikenteen linja-autot pysähtyvät 200 metrin päähän.  

Sisäänkäynti

Museon päärakennus on korkea, punatiilinen kasarmirakennus kentän pohjoislaidalla. Sisäänkäynti on kentältä katsottuna rakennuksen vasemmassa päädyssä. Samasta ovesta pääsee museoon, museokauppaan ja ravintolaan.

Esteettömyys

Museomme on pääosin esteetön. Näyttelyrakennuksessa on hissi, jolla pääsee kulkemaan kerroksesta toiseen. Ulkonäyttelyalueelle siirrytään portista, joka avataan lipunmyynnistä. Henkilökuntamme neuvoo ja auttaa mielellään liikuntarajoitteisia asiakkaita.