DE  /  ENG /  RUS

Valtavasti nähtävää ympäri vuoden

 

Ensimmäinen näyttelykerros

Ensimmäisessä kerroksessa edetään keskiajalta Suomen itsenäistymisen alkuaikoihin. Näyttelyosioihin kuuluvat Ruotsin aika, autonomian aika, jääkäriliike ja sisällissota.

Aikakausia käsitellään tykistö-, pioneeri- ja viestitoiminnan synnyn, varhaisvaiheiden ja kehityksen kautta. Kerroksessa on myös kunniamerkkejä monipuolisesti esittelevä Pro Patria -sali.

Toinen näyttelykerros

Toisessa kerroksessa esitellään itsenäisen Suomen puolustusvoimien sekä tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajien kehitystä ja vaiheita 1920-luvuilta talvi- ja jatkosotaan sekä Lapin sotaan saakka. Kerroksessa on tykistönkenraali Vilho Nenosesta kertova osio sekä salauslaitteita esittelevä Salattua-huone, jossa on nähtävillä aito Enigma-salauslaite.

Toisessa kerroksessa sijaitsee myös museon elokuvasali, jossa voi katsella toista maailmansotaa ja jälleenrakennusaikaa käsitteleviä dokumenttifilmejä.

Kolmas näyttelykerros

Kolmannessa kerroksessa käsitellään sotien jälkeistä aikaa. Lisäksi esillä ovat Suomen marsalkka Mannerheimia, Mannerheim-ristin ritareita ja elämää varuskunnissa käsittelevät osiot.

Kolmannessa kerroksessa ovat erilliset osiot myös pioneeriaselajin suojelutoiminnasta, aselajien kansainvälisestä toiminnasta sekä Panssarisoittokunnasta.

KATSO NÄYTTELYN HELMIÄ