Päivittäin nähtävää elokuvasalissa

Multimediaesitykset

Museossa on 50-paikkainen elokuvasali Auditorio Raikka, joka sijaitsee museon päärakennuksen toisessa kerroksessa. Salissa esitetään sotahistoriallisia dokumenttielokuvia päivittäin museon aukioloaikoina.

Elokuvaesitykset kuuluvat pääsylipun hintaan. Esitysajoista voidaan tarvittaessa poiketa ennakkovarauksesta ryhmien osalta. Multimediaesitysten kieliversiot englanti, ruotsi ja saksa esitetään pyydettäessä Pohjolasalissa. Jos et ehdi katsoa haluamaasi elokuvaa, voit ostaa sen mukaasi dvd:nä museokaupasta.

Esitysajat
klo 11.15 Talvisota 1939-1940 (40 min)
klo 12.00 Ihantalan ihme (25 min)
klo 13.00 Korpisodan suurvoitto (30 min)
Klo 14.00 Kaarlo Kivekäs (30 min, elokuvan kieli englanti ja venäjä, tekstitetty suomeksi)
Klo 15.30 Viimeiseen mieheen (45 min)
Klo 16.00 Vaikea aika 1944-1948 (40 min)

• Vaikea aika 1944-1948 (45 min)

Sotatoimet Suomen ja Neuvostoliiton välillä päättyivät 4.-5.9.1944. Kaikesta oli pulaa. Neuvostoliitto pakotti Suomen tuomitsemaan omat sodanajan politiikkonsa ja miehityksen varalta asekätkentään osallistuneet. Suomi oli ainoa maa, joka maksoi sille määrätyt sotakorvaukset. Ensimmäisen maailmansodan aikana tai sen jälkeen itsenäistyneistä valtioista vain Suomi kykeni jatkamaan vapaasti valitsemallaan tiellä. Suomea ei missään vaiheessa miehitetty, ja perustuslaki ja oikeuslaitos säilyivät koskemattomina. Suomen ulkopolitiikan tärkeimmät tavoitteet eli itsenäisyys, vapaus ja länsimaiden yhteiskuntajärjestyksen säilyminen onnistuivat.