Päivittäin nähtävää elokuvasalissa

Multimediaesitykset

Museossa on 50-paikkainen elokuvasali Auditorio Raikka, joka sijaitsee museon päärakennuksen toisessa kerroksessa. Salissa esitetään sotahistoriallisia dokumenttielokuvia päivittäin museon aukioloaikoina.

Elokuvaesitykset kuuluvat pääsylipun hintaan. Esitysajoista voidaan tarvittaessa poiketa ennakkovarauksesta ryhmien osalta. Multimediaesitysten kieliversiot englanti, ruotsi ja saksa esitetään pyydettäessä Pohjolasalissa. Jos et ehdi katsoa haluamaasi elokuvaa, voit ostaa sen mukaasi dvd:nä museokaupasta.

Esitysajat
klo 11.15 Talvisota 1939-1940 (40 min)
klo 12.00 Ihantalan ihme (25 min)
klo 13.00 Korpisodan suurvoitto (30 min)
Klo 14.00 Kaarlo Kivekäs (30 min, elokuvan kieli englanti ja venäjä, tekstitetty suomeksi)
Klo 15.30 Viimeiseen mieheen (45 min)
Klo 16.00 Vaikea aika 1944-1948 (40 min)

• Sodasta rauhaan (1h 15 min)

Kesäkuun 25. päivän 1941 Suomi totesi olevansa jälleen sodassa Neuvostoliittoa vastaan. Kansa oli sitä mieltä, että Moskovan pakkorauhan epäoikeudenmukaisuudet voitaisiin nyt korjata.

Elokuva kertoo sodan ratkaisutaisteluista ja siviilien, sotilaiden ja poliitikkojen vaikeasta ajasta puun ja kuoren välissä. Elokuva kertoo myös asemasodan arjesta, puutteesta ja kekseliäisyydestä, ruokahuollosta, kotirintaman siviileistä ja sodan naisista, pommituksista, desanteista ja partisaaneista. Elokuva on suomalainen selviytymistarina siitä, kuinka maa selvisi sodasta hengissä.