Loading...
Loading...

Ihana kesä!

Museo Militarian kesä 2018

Museo Militaria on aikavälillä 1.5.-14.8. avoinna päivittäin klo 10.00 – 17.00. Juhannuksena 22.-24.6.2018 museo on suljettu.

Tapahtumia

Maanantaina 4.6.2018 Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä Museo Militariassa järjestetään erikoisohjelmaa. Kesälomalaisille on tarjolla omatoimisesti tehtävä museosuunnistus sekä viestitekniikoiden kokeilua uudessa “QSO – Minulla on yhteys!” -näyttelyssä. Kello 14.00 valokuvausopiskelija Henri Airo esittelee “Museoitu”-valokuvanäyttelyn päärakennuksen salissa. Kello 15.00 viestiaiheinen yleisöopastus. Esittelyyn vapaa pääsy, näyttelyihin ja opastukselle pääsylipuilla ja Museokortilla. Museokaupassa alkaa poistokirjamyynti, jossa myynnissä on noin 2000 pääosin sotahistoriaa, maanpuolustusta, puolustusvoimia eri aikoina ja yleistä tekniikkaa käsittelevää kirjaa.

Odotetut kesäkierrokset alkavat! Joka kesätiistai kello 13.00 tutustutaan oppaan johdolla Linnankasarmin alueeseen. Kierroksilla nostetaan esiin niin näkyvää kuin jo kadonnutta historiaa sekä muistoja kasarmin vaiheista. Näihin kuuluvat Hämeenlinnan kaupungin varhaisvaiheet, venäläinen sotaväki, itsenäisen Suomen armeija sekä vuoden 1918 tapahtumat. Kierroksen kesto on noin 1 tunti, ja se sisältyy pääsylipun hintaan. Myös Museokortilla. Opastukset jatkuvat 14.8.2018 asti. Ei säävarausta.

Uutta nähtävää 

Laajan perusnäyttelyn ja ulkonäyttelyn alueen lisäksi kävijöille on tarjolla uusia näyttelyitä.

“QSO – Minulla on yhteys!” Kaikenikäisille sopivassa, erityisesti lapset huomioivassa toiminnallisessa näyttelyssä pääsee kokeilemaan viestitekniikoita viestikyyhky “Kuson” (QSO) opastuksella. Näyttely on avoinna vaihtuvien näyttelyiden rakennuksessa 25.5.2018 alkaen.

“Museoitu” – valokuvausopiskelija Henri Airon valokuvia. Näyttely perustuu dokumentaariseen valokuvaprojektiin, jonka Airo toteutti suomalaisissa sotilasmuseoissa kevättalvella 2018. Näyttely pohtii valokuvan keinoin talvi- ja jatkosodan muistelemisen kulttuuria. Näyttely on esillä Museo Militariassa 1.6.-30.9.2018.

Museo Militarian päärakennuksen aulassa on nähtävänä pienoismallikoossa Suomen kenttätykistön uusinta kalustoa: 155 mm panssarihaupitsi K-9 Moukari. Markku Kosken rakentamaan pienoismalliin voi tutustua kesän ajan. Pienoismallin omistaa Suomen Kenttätykistön Säätiö.

9N9A0821-K-9-panssarihaupitsi

K-9 pienoismalli. Kuva: Raimo Ojala.

Poikkeukset aukioloajoissa kesällä 2018

Juhannuksena 22.-24.6. Museo Militaria on suljettu.

Keskiaikafestivaalien aikana 18.-19.8. Museo Militariassa voi vierailla vain festivaalilipulla. Museon omat lipputuotteet ja Museokortti eivät ole voimassa.

Museo pidättää oikeuden muutoksiin.

Toivotamme asiakkaillemme upeaa kesää!