Loading...
Loading...

Saavutettava museo

Hämeenlinna. Ihan lähellä

HÄMEENLINNA
Ihan lähellä

Hämeenlinna sai ensimmäisenä sisämaakaupunkina kaupunkioikeudet vuonna 1639. Kaupunki on rakentunut Vanajaveden rannalle, keskiaikaisen Hämeen linnan ympärille. Historia ja perinteet ovat vahvasti läsnä Hämeenlinnassa tänäkin päivänä ja vahvana perustana kaikille tulevaisuuden toiminnoille.

Hämeenlinna sijaitsee Suomen väestöllisessä keskipisteessä, keskellä Suomen kasvukäytävää. Meiltä on vain kolme varttia Tampereelle ja tunti Helsinkiin. Kaupungissa kaikki on lähellä ja helposti saavutettavissa. Matkan kuin matkan kaupungin sisällä taittaa varttitunnissa.

Museo Militaria toimii Linnanniemellä Hämeen linnan välilttömässä läheisyydessä Vanajaveden rannalla.
Museon perusnäyttely on rakennettu kolmeen kerrokseen, mutta liikuntarajoitteiset asiakkaat on huomioitu. Näyttelyrakennuksessa on hissi ja inva-portista pääsee tarvittaessa kulkemaan ulkonäyttelyalueelle.

LOUNASRAVINTOLA MILITARIA

Lounasravintola Militaria palvelee sinua museon päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Ravintolassa on tarjolla lounas ma-pe klo 10.30-14.00 muina aikoina tilauksesta. Museokierroksen välillä voit nauttia piristävät kahvit pikkusuolaisen tai makeamman tarjottavan kanssa. Lounas ja kahvivaraukset ryhmille osoitteesta tilaukset (at) parolanrosolli.fi tai puhelimitse

MUSEON PERUSNÄYTTELY

Perusnäyttely on rakennettu museon päärakennuksen kolmeen kerrokseen. Näyttely etenee kronologisesti keskiajalta Ruotsin vallan ajoista nykypäivään käsitellen rinnakkain Suomen ja tykistö-, pioneeri ja viestiaselajien historiaa. Mukana ovat myös Suojeluskunta- sekä Lotta Svärd -järjestöjen sekä Sotilaskotijärjestön vaiheet. Näyttelyssä on myös toiminnallisia pisteitä, joissa pääsee kokeilemaan esimerkiksi sähköttämistä.

VAIHTUVAT NÄTTELYT

Vaihtuvat näyttelyt tuovat perusnäyttelyjen lisäksi näköalan myös kolmen aselajin ulkopuolelle.

Tilaa uusimmat museon uutiset sähköpostiisi


captcha