Loading...
Loading...
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Teemaseminaari Turvassa

24.10. 18:00 - 20:15

€10

Teemaseminaari TURVASSA 

Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut. Eriarvoistuminen, ääriliikkeet ja kansainväliset konfliktit heijastuvat kotimaan turvallisuuteen ja vaikuttavat niin viranomaisten toimintaan kuin kansalaisten kokemuksiin. Samalla käsitteet, joilla turvallisuudesta puhutaan, ovat monipuolistuneet. Museo Militarian teemaseminaari Turvassa tarjoaa tietoa kansallisesta turvallisuudesta sekä suomalaisten turvallisuuden ja turvattomuuden kokemuksista.

Teemaseminaarin pääpuhujana on valtiovarainministeriöstä hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg, joka toimi sisäministeriön kansliapäällikkönä vuoden 2015 pakolais- ja siirtolaiskriisin aikana. Nerg puhuu otsikolla ”Suomi, maailman turvallisin maa ja sellaisena haluamme sen pysyvän – luottamusyhteiskuntamme koetuksella.” Nerg käsittelee esityksessään yhteiskuntamme nykytilaa ja oikeusvaltiomme kohtaamia haasteita: turvallisuustilanteen ja uhkien monipuolistumista, eriarvoisuuden kasvua, turvallisuuden tunteen heikkenemistä sekä luottamuksen rapautumista.

Poliisiammattikorkeakoulun erikoistutkija, dosentti Kari Laitinen puhuu kansallisesta turvallisuudesta. Käsitettä käytettiin suomalaisessa turvallisuuspolitiikassa ensimmäistä kertaa tuoreiden tiedustelulakien tarpeellisuutta perusteltaessa. Mitä kansallinen turvallisuus tarkoittaa? Entä millaisia seurauksia ja ulottuvuuksia siihen liittyy?

Illan kolmas esiintyjä on Maanpuolustuskorkeakoulun johtamisen ja sotilaspedagogiikan laitoksella akatemiatutkijana työskentelevä FT Teija Norri-Sederholm. Norri-Sederholm käsittelee esityksessään nuorten toimijuutta sosiaalisessa mediassa kokonaisturvallisuuden näkökulmasta.

Ohjelma

To 24.10.2019 klo 18.00-20.15

Klo 18.00 Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg (Valtiovarainministeriö): Suomi, maailman turvallisin maa ja sellaisena haluamme sen pysyvän – luottamusyhteiskuntamme koetuksella.
Klo 19.00 Kahvitauko
Klo 19.15 Erikoistutkija, dos. Kari Laitinen (Poliisiammattikorkeakoulu): Kansallinen turvallisuus.
Klo 19.45 Akatemiatutkija, FT Teija Norri-Sederholm (Maanpuolustuskorkeakoulu): Some ja nuoret – kokonaisturvallisuuden näkökulmaa.
Klo 20.15 Tilaisuus päättyy.

Seminaari on aikuisille maksullinen, opiskelijat ja nuoret alle 18 v. ilmaiseksi. Pääsymaksu 10 € (8 € Museokortilla ja kriisinhallintaveteraanikortilla) sisältää kahvituksen ja sisäänpääsyn museon näyttelyihin. Tilaisuuteen ei ole sitovaa ennakkoilmoittautumista, mutta paikan voi halutessaan varata etukäteen asiakaspalvelustamme: gsm 040 450 7479, asiakaspalvelu@museomilitaria.fi.

Tervetuloa!

Teemaseminaarin esiintyjät:

Päivi Nerg toimii hallintopolitiikan alivaltiosihteerinä valtiovarainministeriössä. Hän myös toimi edellisen hallituksen maakunta- ja sote-uudistuksen projektijohtajana valtioneuvostossa. Ennen nykyistä tehtäväänsä Nerg toimi sisäministeriön kansliapäällikkönä. Nerg tuntee hyvin sekä yksityissektorin että valtionhallinnon, sillä hän on työskennellyt aikaisemmin lukuisten luottamustointen ohella mm. Itä-Suomen yliopistossa sekä tehnyt työuraa yritysmaailmassa.

Kari Laitinen on Poliisiammattikorkeakoulun erikoistutkija ja kansainvälisen politiikan dosentti Tampereen yliopistossa. Laitinen työskentelee tällä hetkellä mm. TURVAA-hankkeessa, joka selvittää edellytyksiä kansallisen turvallisuuden vaikutusarviointimallin kehittämiselle.

Teija Norri-Sederholm työskentelee akatemiatutkijana Maanpuolustuskorkeakoulun johtamisen ja sotilaspedagogiikan laitoksella. Hän tutkii nuorten toimijuutta sosiaalisessa mediassa kansallisen turvallisuuden näkökulmasta. Hänen muita tutkimusintressejään ovat viranomaisyhteistyö, tilannekuva ja maanpuolustustahto.

Museo Militaria pidättää oikeuden muutoksiin.

Tiedot

Päivämäärä:
24.10.
Aika:
18:00 - 20:15
Hinta:
€10
Tapahtuma tagia:
, , , , , , , , ,

Tapahtumapaikka

Museo Militaria
Vanhankaupunginkatu 19
Hämeenlinna, 13100 Suomi
Puhelin:
+358 (0) 40 450 7479
Kotisivu:
https://www.museomilitaria.fi

Järjestäjä

Museo Militaria