Loading...
Loading...
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luento Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistyksen vaiheista

2.5. 18:00 - 19:30

Museo Militarian yleisöluento torstaina 2.5.2019 kello 18.00

Tietokirjailija, FM Merja Isotalo luennoi Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistys ry:n 100-vuotisesta historiasta.

Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistyksellä ja sen sisarilla on kunniakas sadan vuoden pituinen historia. Kaikkina aikoina ja kaikissa olosuhteissa vihreät sisaret ovat noudattaneet täsmällisesti yhdistyksensä säännöissä määriteltyä tarkoitusta: ”2 § Yhdistyksen tarkoituksena on tukea puolustusvoimissa ja rajavartiolaitoksessa palvelevia asevelvollisia heidän vapaa-aikansa viihtyvyyden lisäämiseksi, henkisen kasvunsa edistämiseksi sekä myönteisten maanpuolustusasenteiden lujittamiseksi.”

Sataan vuoteen mahtuu sota-aikoja, pula- ja lamavuosia, mutta myös nousukausia ja hyviä aikoja Suomen rakentaessa hyvinvointivaltiota. Varusmiehet ovat saaneet esittää toivomuksiaan ja niitä sisaret ovat mahdollisuuksien mukaan toteuttaneet arjessa ja juhlassa. Yllätyksiäkin on joukkoon mahtunut, vaikkapa Eppu Normaali alokasjuhlassa tai uudet pelit musiikkikirjastossa. Ja munkkien rinnalle ovat tulleet pizzat, nakkipiilot ja kranut.

Tästä kaikesta kertoo FM Merja Isotalo, kulttuurihistorioitsija, tieto- ja näytelmäkirjailija Forssasta. Hän valmistelee parhaillaan Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistyksen 100-vuotishistoriikkia.

Luento järjestetään Museo Militarian Tykkihallissa. Luennolle on vapaa pääsy, ja se kestää noin 1,5 tuntia. Päärakennuksen näyttelyihin on vapaa pääsy ennen luentoa klo 17-18.00. Sotilaskoti tarjoaa luennolle tulijoille munkkikahvit ennen tilaisuutta.

Yhteistyössä Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistys ry ja Museo Militaria.

Tervetuloa!

Tiedot

Päivämäärä:
2.5.
Aika:
18:00 - 19:30
Tapahtuma tagia:
, ,

Tapahtumapaikka

Museo Militaria
Vanhankaupunginkatu 19
Hämeenlinna, 13100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
+358 (0) 40 450 7479
Kotisivu:
https://www.museomilitaria.fi

Järjestäjä

Museo Militaria