Loading...
Loading...
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Elävä kasarmi -tapahtumapäivä

2.9.2018 11:00 - 15:00

Elävä kasarmi sunnuntaina 2.9.2018

Linnankasarmi herää eloon tapahtumapäivässä 2.9.! Museo Militaria toteuttaa tapahtuman yhteistyössä kasarmilla asuneiden ja palvelleiden kanssa.

Kaikenikäisille sopiva tapahtuma tarjoilee välähdyksiä kasarmielämästä ja kokoaa yhteen Linnankasarmista kiinnostuneet sekä siellä asuneet ja palvelleet. Kävijät voivat tuoda tapahtumaan omia valokuviaan ja merkitä muistojaan Linnankasarmin aikajanaan. Elävällä kasarmilla on mahdollisuus myös leikkauttaa hiuksensa, lankata kenkänsä, syödä hernekeittoa ja munkkeja sekä osallistua jalkarättisulkeisiin!

Ohjelma 2.9.

11.00 Tapahtuma alkaa.
11.15 Linnankasarmin historiaa – opastettu kävelykierros museon oppaan johdolla. Kierros on maksullinen. Lähtö päärakennuksen aulasta.
11–13.30 Lyhyitä esityksiä päärakennuksen salissa. Katsahduksia seudun historiaan, muistoja elosta Linnankasarmilla eri vuosikymmenillä ja sotilashuumoria. Puhujina ja muistelijoina mm. evl evp Matti Savonjousi, evl evp Pertti Palos, evl evp Lassi Kopra, evl evp Raimo Vilhu, evl evp Jaakko Martikainen, maj evp Reino Laajaniemi, sotilasmestari Paukkusen tytär Marja-Leena Taristo ja sotilasmestari Lensun poika Toivo Lensu. Mukana myös Hämeen Jääkärikilta ja Jääkäritykistön Kilta. Tarkempi aikataulu täällä.
12.30 Vilkaise vintille -ullakkokäynti. Maksullinen. Lähtö päärakennuksen aulasta.
13.30 Sana on vapaa. Muistellaan Linnankasarmia päärakennuksen salissa.
13.30 Vilkaise vintille -ullakkokäynti. Maksullinen. Lähtö päärakennuksen aulasta.
14.00 Linnankasarmin historiaa – opastettu kävelykierros museon oppaan johdolla. Maksullinen. Lähtö päärakennuksen aulasta.
15.00 Tapahtuma päättyy.

Tapahtuman aikana Tykkihallissa on mahdollisuus katsella valokuvia Linnankasarmilta ja täydentää yhteistä aikajanaa. Näyttelyssä voi harjoitella jalkarättien käyttöä ja Tykkihallissa lankata kenkänsä syyskuntoon (aiemmin ilmoitetusta poiketen lankkaamisesta ei peritä materiaalimaksua).

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Osa ohjelmasta on maksullista. Linnankasarmin historiaa -kävelykierros ja ullakkokäynti yhteensä 5 e/Museokortilla, pelkkä ullakkokäynti 3 e. Hiustenleikkuuta Ammattiopisto Tavastian opiskelijatyönä, hinnat alkaen 5 e. Museon ravintolassa Parolan Rosollin keittolounas 8 e (hernekeittoa ja pannukakkua) sekä munkkeja.

Tervetuloa elävälle kasarmille!

IMG_1436_Militaria_ulkonayttelyalue_Veb

Museo Militaria pidättää oikeuden muutoksiin.

Tiedot

Päivämäärä:
2.9.2018
Aika:
11:00 - 15:00
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Tapahtumapaikka

Museo Militaria
Vanhankaupunginkatu 19
Hämeenlinna, 13100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
+358 (0) 40 450 7479
Kotisivu:
https://www.museomilitaria.fi

Järjestäjä

Museo Militaria