Loading...
Loading...

Saapuminen

Hämeenlinna. Ihan lähellä

Meille on vaivatonta tulla

Museo Militaria sijaitsee Hämeenlinnassa Hämeen linnan pohjoispuolella Linnankasarmilla, osoitteessa Vanhankaupunginkatu 19.

Museolle ajetaan Tampereentieltä Vanhankaupunginkatua pitkin. Pihassa on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa sekä henkilö- että linja-autoille. Käytössä on merkitsemättömiä paikkoja riveissä kentällä sekä merkittyjä paikkoja kentän laidalla ja terassin edessä. Pääoven vieressä on kaksi paikkaa invalideille ja veteraaneille. Myös linja-autot mahtuvat pysäköimään ja kääntymään kentällä. Kentän linnan puoleinen pääty on varattu Linnankasarmilla työskentelevien pysäköintiin.

Linnanniemen museoita kiertäviä varten on myös kiekkopaikkoja Hämeen linnan ja Museo Militarian kyltillä merkityllä pysäköintipaikalla Tampereentien varressa. Tältä pysäköintipaikalta kävelymatka Museo Militarialle on n. 700 m.

Keskustan suunnasta ja linnalta saapuvat jalankulkijat voivat kulkea Museo Militariaan sinivalkoisen puomin vierestä tai kasarmin ja linnan välissä olevan muurin aukosta. Museolle kävelee kaupungin keskustasta vartissa ja linnalta muutamassa minuutissa.

Museon päärakennus on korkea, tiilinen kasarmirakennus kentän pohjoislaidalla. Sisäänkäynti on kentältä katsottuna rakennuksen vasemmassa päädyssä. Samasta ovesta pääsee museoon, museokauppaan ja ravintolaan.

Museon perusnäyttely on pääsääntöisesti esteetön. Näyttely on kolmessa kerroksessa, ja kerrosten välillä liikutaan hissillä. Ulkonäyttelyalueelle kuljetaan ulkokautta leveästä portista. Henkilökunta neuvoo ja auttaa mielellään liikuntarajoitteisia asiakkaita.

Tilaa uusimmat museon uutiset sähköpostiisi