Loading...
Loading...

Opastukset

tietoa ja tarinoita museokäynnille

OPASTUKSELLA SAAT ENEMMÄN

Museo Militaria tarjoaa ryhmille ennakkovarauksesta asiantuntevia opastuskierroksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Opastuskierros voi olla joko yleisopastus tai tiettyyn aiheeseen syventyvä teemaopastus. Voimme varmistua opastuskierroksen sujuvuudesta, kun ryhmän koko on korkeintaan 40 henkilöä. Jos ryhmä on suurempi, voidaan se jakaa ryhmiin ja varata useampia oppaita. Räätälöimme opastuksia tarvittaessa ryhmänne tarpeiden ja aikataulujen mukaan.

Koululaisille järjestetään toiminnallisia museosuunnistuksia.

Opastusten sisällöt ja hinnat

Yleisopastukset 1 tunti 45 €, 2 tuntia 60 €

Tiiviillä tunnin yleisopastuksella kävijät tutustuvat Museo Militarian perusnäyttelyyn päärakennuksen kolmessa kerroksessa. Opastus antaa kuulijoille hyvän kuvan Suomen sotahistoriasta, puolustusvoimien kehityksestä ja Museo Militarian toiminnasta.

Kahden tunnin opastuksella ryhmä ehtii perusnäyttelyn lisäksi nähdä vaihtuvan näyttelyn ja kuulla tarkemmin Linnankasarmin mielenkiintoisista vaiheista. Toukokuusta 2019 alkaen suosittelemme erityisesti yhdistämään kahden tunnin opastukseen “Menetys ja muisto” -näyttelyn esittelyn. Lue lisää näyttelystä: https://www.museomilitaria.fi/menetysjamuisto/

Linnankasarmin historiaa -kävelykierros (ulkona) 1 h 50 €

Linnankasarmin historiaa – kävelykierroksella tutustutaan kasarmialueeseen ja sen historiaan. Esiin nousevat Hämeenlinnan kaupungin varhaisvaiheet, venäläinen sotaväki, itsenäisen Suomen armeija sekä vuoden 1918 tapahtumat. Kävelymatkaa kertyy ulkona Linnankasarmin alueella noin 1,5 km. Reitti on helppokulkuinen muttei täysin esteetön. Suosittelemme kävelykierroksia etenkin kesäisin.

Aselajiopastus (tykistö, pioneeri tai viesti) 1,5 tuntia 50 €

Perehdy tykistö-, pioneeri- tai viestiaselajin kehitykseen keskiajalta nykypäivään asiantuntevan oppaan johdolla. Opastuksella kierretään Museo Militarian perusnäyttelyssä, joten kuulijat saavat myös yleiskuvan museon näyttelyistä ja toiminnasta. Vuonna 2019 tykistöaiheiseen opastukseen kannattaa sisällyttää käynti Tykkihallin “Kaarlo Kivekäs – kolmen armeijan kenraali 1866 – 1940” -näyttelyssä, josta lisätietoa: https://www.museomilitaria.fi/kaarlo-kivekas/

Muut teemaopastukset 30 min – 1 h 50 €

Toteutamme tilauksesta teemaopastuksia vaihtuvissa näyttelyissä sekä perusnäyttelyssä niin, että kierroksella keskitytään asiakkaan toiveiden mukaisesti johonkin maanpuolustuksen historiaan liittyvään aiheeseen. Aiheena voi olla esimerkiksi uusin vaihtuva näyttely, yleisen asevelvollisuuden historia, vuoden 1918 tapahtumat Linnankasarmilla tai naisten vapaaehtoinen maanpuolustustyö. Samalla kuulijat saavat yleiskuvan museon toiminnasta.

Englannin- ja ruotsinkielinen opastus 50 €

Ryhmän koko korkeintaan 40 henkilöä.

Kouluikäisille suunnattu museosuunnistus 40 €/ryhmä, ryhmän koko noin 25 henkilöä.

 Opastuspalvelut varataan etukäteen museon asiakaspalvelusta

asiakaspalvelu (at) museomilitaria.fi tai puhelimitse 040 450 7479.

 VARUSMIESVIERAILUT

Varusmiehet pääsevät tutustumaan näyttelyyn ilman pääsymaksua. Opastuksista peritään hinnaston mukainen opastusmaksu.

Maistuisiko ryhmällesi myös lounas tai kahvi?

Tilaa uusimmat museon uutiset sähköpostiisi