Loading...
Loading...

Näyttelyn helmiä

HARVINAISIA ESINEITÄ MUSEON NÄYTTELYSSÄ

Museo Militarian perusnäyttelyssä on monia hienoja esineitä, mutta muutamat näyttelyssä olevista esineistä ovat todellisia arvokkaita harvinaisuuksia.

VÄINÖ MYLLYRINNE

Väinö Myllyrinne (1909–1963) oli noin 226 cm pituinen suorittaessaan varusmiespalvelustaan Viipurissa Raskaassa Tykistörykmentissä vuosina 1929–1930. Myllyrinnettä varten teetettiin erikseen tarvittavat varusteet kuten asepuku ja saappaat. Varusmiespalveluksen jälkeen Myllyrinteen kasvu jatkui noin 248 cm asti. Suomen kookkaimman sotilaan varusteita on nähtävissä perusnäyttelyn toisessa kerroksessa.

VÄINÖ VALVEEN KUNNIAMERKIT

Jääkärikenraali Väinö Valve (1895–1995) oli viimeinen elossa ollut Jääkäri. Saksassa Valve palveli Jääkäripataljoona 27:n tykistössä. Museon jääkäriosiossa on esillä Väinö Valveen kunniamerkkejä. Kotimaassa Valve teki merkittävän uran rannikkopuolustuksen ja merivoimien komentajana. Eri puolilla museon perusnäyttelyä voi tutustua myös kymmeniin muihin kunniamerkkeihin.

OPTISEN LENNÄTTIMEN PIENOISMALLI

Jo ennen sähköisiä viestivälineitä sanoma voitiin lähettää hyvissä olosuhteissa optisten lennättimien avulla. Optisella lennätinlinjalla näköyhteyden päässä toisistaan olevat lennätinasemat toistivat edellisen aseman koodatun viestin, ja näin sanoma saatiin kulkemaan eteenpäin. Näyttelyssä voi tutustua optisiin lennättimiin kahden havainnollisen pienoismallin avulla perusnäyttelyn Ruotsin ja autonomian aikaa käsittelevissä osioissa.

Tilaa uusimmat museon uutiset sähköpostiisi