Loading...
Loading...

Militarian johtaja vaihtuu vuonna 2017

MUSEO MILITARIAN UUSI JOHTAJA ON VALITTU

Filosofian tohtori Miia-Leena Tiili aloittaa MUSEO MILITARIAN  johtajana 1.1.2017 nykyisen johtajan, museoneuvos Jaakko Martikaisen siirtyessä eläkkeelle. Militarian johtajaksi haki kaikkiaan 12 henkilöä joista haastatteluun kutsuttiin neljä.

Museo Militaria_uusi_museonjohtaja_haastattelussa1

FT Tiili allekirjoitti johtajasopimuksensa Militariassa 30. kesäkuuta. Samalla hän tapasi museon henkilökuntaa ja paikallisen median edustajia. Paikalla median kysymyksiin vastaamassa olivat myös nykyinen museonjohtaja, museoneuvos Jaakko Martikainen ja museoyhdistyksen puheenjohtaja, eversti evp. Esko Hasila.

FT Miia-Leena Tiili on syntynyt vuonna 1980. Hän on työskennellyt vuodesta 2004 alkaen Kymenlaakson museossa Merikeskus Vellamossa Merivartiomuseosta ja merihistoriasta vastaavana tutkijana sekä sotahistoriallisen Ruotsinsalmi -hankkeen projektipäällikkönä. FT Tiili on väitellyt tohtoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2016.

IMG_0185

Tutkimuksissaan Tiili on käsitellyt sotilaskulttuureja ja sotilaselämää etnografian keinoin. Hän on opiskellut johtamista Maanpuolustuskorkeakoulussa ja luennoinut useissa yliopistoissa. Museonjohtajana Tiili tulee painottamaan Museo Militarian tiiviitä ja ajantasaisia yhteyksiä tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajien ammattilaisiin sekä reserviläisiin. Hän pitää tärkeänä sotilasorganisaatioiden ja siviiliyhteiskunnan välistä vuoropuhelua ja haluaa työskennellä sen puolesta, että sotahistoriaan ja sotilasperinteisiin liittyvät museosisällöt ovat kiinnostavia ja ymmärrettäviä myös suurelle yleisölle.

Museo Militaria_0171

Tiili muuttaa perheineen Hämeenlinnaan syksyn kuluessa. Perheelle sopiva koti onkin jo etsinnässä ja myös venepaikka siintää suunnitelmissa. Uusi johtaja oli iloinen voidessaan tavata edes osan tulevasta henkilökunnastaan. Tiili aloittaa työskentelynsä Museo Militariassa jo marraskuulla, jolloin museoneuvos Jaakko Martikainen perehdyttää uuden johtajan tehtäviinsä, museon toimintoihin ja  Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden  tapahtumasuunnitelmiin museon osalta.

Kuvat: Sirkka Ojala, Museo Militaria.

Tilaa uusimmat museon uutiset sähköpostiisi


captcha