Päivittäin nähtävää elokuvasalissa

Multimediaesitykset

Museossa on 50-paikkainen elokuvasali Auditorio Raikka, joka sijaitsee museon päärakennuksen toisessa kerroksessa. Salissa esitetään sotahistoriallisia dokumenttielokuvia päivittäin museon aukioloaikoina.

Elokuvaesitykset kuuluvat pääsylipun hintaan. Esitysajoista voidaan tarvittaessa poiketa ennakkovarauksesta ryhmien osalta. Multimediaesitysten kieliversiot englanti, ruotsi ja saksa esitetään pyydettäessä Pohjolasalissa. Jos et ehdi katsoa haluamaasi elokuvaa, voit ostaa sen mukaasi dvd:nä museokaupasta.

Esitysajat
klo 11.15 Talvisota 1939-1940 (40 min)
klo 12.00 Ihantalan ihme (25 min)
klo 13.00 Korpisodan suurvoitto (30 min)
Klo 14.00 Kaarlo Kivekäs (30 min, elokuvan kieli englanti ja venäjä, tekstitetty suomeksi)
Klo 15.30 Viimeiseen mieheen (45 min)
Klo 16.00 Vaikea aika 1944-1948 (40 min)

• Viimeiseen mieheen (45 min)

Elokuva kertoo Laatokan saarten taisteluista talvisodan viimeisinä päivinä, jolloin suomalaiset taistelivat viimeiseen mieheen.

Motteja oli kaikkiaan 13, joista suurin oli yli 15 000 punasotilasta käsittänyt Kitilän suurmotti. Tätä mottia Neuvostoliitto koetti huoltaa pitkin Laatokalle tehtyä jäätietä. Suomalaiset kykenivät kuitenkin yö yön jälkeen iskemään jäätielle niin mantereelta kuin hallussaan olleilta Pitkänrannan saarilta. Jäätie saikin nimen Kuoleman tie. Neuvostojohdon mielestä suomalaiset oli saatava pois saarilta hinnalla millä hyvänsä. Alkoi kamppailu Laatokan saarista.