Loading...
Loading...

Elokuvaesitykset

päivittäin elokuvasalissa

DOKUMENTTIELOKUVAT

Museossa on  47-paikkainen elokuvasali Auditorio Raikka, joka sijaitsee museon päärakennuksen toisessa kerroksessa. Salissa esitetään sotahistoriallisia dokumenttielokuvia päivittäin museon aukioloaikoina.Elokuvaesitykset kuuluvat pääsylipun hintaan. Jos et ehdi katsoa haluamaasi elokuvaa, voit ostaa sen mukaasi dvd:nä museokaupasta.

IHANTALAN IHME

Kesäkuu 1944 Vihollinen vyöryy Suomeen. Tuho näyttää varmalta. Kunnes tapahtuu…
Järisyttävä multimediaesitys kaikkien aikojen taistelusta ja Suomen kohtalonhetkistä.
Pituus 25 min
Kielet: suomi, ruotsi, englanti

TAISTELU LAATOKAN KARJALASSA

Elokuva kertoo lähinnä 15. Prikaatin ja hämäläisen 5. Disioonan viivytystaisteluista Syväriltä Laatokan Karjalaan ylivoimaisen vihollisen paineessa

Pituus 32 min
Kielet: suomi, ruotsi, englanti ja saksa

SODASTA RAUHAAN

Kertoo vuosista 1941-1944
Kesäkuun 25. päivän 1941 Suomi totesi olevansa jälleen sodassa Neuvostoliittoa vastaan. Kansa oli sitä mieltä, että Moskovan pakkorauhan epäoikeudenmukaisuudet voitaisiin nyt korjata.
Elokuva kertoo sodan ratkaisutaisteluista ja siviilien, sotilaiden ja poliitikkojen vaikeasta ajasta puun ja kuoren välissä. Elokuva kertoo myös asemasodan arjesta, puutteesta ja kekseliäisyydestä, ruokahuollosta, kotirintaman siviileistä ja sodan naisista, pommituksista, desanteista ja partisaaneista. Elokuva on suomalainen selviytymistarina siitä, kuinka maa selvisi sodasta hengissä.

Elokuvan kokonaispituus 74 min.

Tilaa uusimmat museon uutiset sähköpostiisi