Loading...
Loading...

Militarian Uisko-vene Elomessuilla

Museo Militaria osallistui Hämeenlinnan Elomessuille 13. -14.8. ajeluttamalla messuvieraita museon omalla pioneerivene Uiskolla. Sateisesta säästä huolimatta jonoa kuljetuksiin riitti molempina messupäivinä. Uiskon tahtipuikoista löytyi tuttuun tapaan hyväntuulinen kuljettaja Pekka Johanson. Kuljetukset toteutettiin viime vuoden tapaan yhteistyössä Hämeen Sanomien kanssa. Museo jakoi messuilla myös alennuslippuja museon näyttelyihin sekä museon esitteitä.

IMG_3450veb

Uisko lähdössä. Kuljetukseen mahtui kerralla mukaan 12 henkilöä.

IMG_3433kveb

Vene kävi kääntämässä rautatiesillalla, joten myös  linnan sai kuvattua Vanajalta käsin. 

Uisko-venettä on käytetty puolustusvoimilla joukkojen, materiaalin sekä aseiden kuljetukseen. Lisäksi venettä on käytetty ylimeno- ja sotaharjoitusten varoaluksena sekä syöksyjoukkueen johtoveneenä. Vene on ollut viimeksi käytössä vuonna 2005.

IMG_3365veb

Viikonlopun aikana avustamassa oli useita talkoolaisia sekä museon omaa henkilökuntaa. Kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille.

IMG_3419k_veb

Uiskon varusteita ovat: kompassi, kulkuvalolaitteet, tutka, hätärakettien- ja köydenampumalaite sekä hälytysvalo. Veneen moottoreina on kaksi Mercury-perämoottoria, joiden teho on 175 hevosvoimaa. Moottorit painavat 180 kiloa. Uiskon nopeus on 30-45 solmua kuormasta riippuen.

Tilaa uusimmat museon uutiset sähköpostiisi