Loading...
Loading...

Vaihtuvat näyttelyt

Näköaloja kolmen aselajin ulkopuolelta

VAIHTUVAT NÄYTTELYT

Museon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään monipuolisesti sotahistoriaan ja maanpuolustukseen liittyviä näköaloja myös museon kolmen aselajin ulkopuolelta. Vaihtuville näyttelyille on oma erillinen rakennuksensa ulkonäyttelyalueella. Vaihtuvia näyttelyjä rakennetaan myös museon päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa olevaan tilaan ja tykkihalliin.

SCHMARDEN 100 vuotta  ̶  jääkäripioneerit ja pioneeriaselajin alku Suomessa  avautuu 8.10.2016

Vaihtuvassa näyttelyssä muistetaan Schmardenin taistelua ja esitellään jääkäripioneerien toimintaa sekä pioneeriaselajin alkua itsenäisessä Suomessa.

JÄÄKÄRITYKISTÖ 100 VUOTTA -NÄYTTELY 31.12.2016 ASTI

Museon uusi vaihtuva näyttely Jääkäritykistö 100 vuotta on koottu museon päärakennuksen ensimmäiseen kerrokseen perusnäyttelyn jääkäriosion välittömään läheisyyteen. Näyttelyssä käsitellään jääkäritykistön koko 100 vuoden historia lähes 50 valokuvan, esineiden ja dokumenttien sekä tekstien kautta. Näyttelyä ovat tukeneet Jääkäritykistön Kilta ry, Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ry sekä Jääkäritykistörykmentti.

POHJOIS-SUOMEN MIINANRAIVAUS 31.12.2016 ASTI

Lapin sodan jäljiltä Pohjois-Suomi oli saksalaisten vahvasti miinoittama alue. Museo Militarian vaihtuvassa näyttelyssä Pohjois-Suomen miinanraivaus 1945–1952 esitellään tekstein, kuvin ja esinein sodan jälkeistä raivaustoimintaa Pohjois-Suomessa. Miinojen lisäksi maastossa oli paljon erilaisia ammuksia ja räjähteitä. Valtavaa rauhanajan raivaustyötä varten perustettiin kesällä 1945 pioneerien johtama miinanraivausorganisaatio, johon palkattiin vapaaehtoisia raivaajia. Organisaatio toimi Pohjois-Suomessa kahdeksana kesänä raivaten satojatuhansia miinoja ja ammuksia. Miinaonnettomuuksissa kuoli 72 raivaajaa ja 144 loukkaantui.

Tilaa uusimmat museon uutiset sähköpostiisi


captcha