Loading...
Loading...

Vaihtuvat näyttelyt

Näköaloja kolmen aselajin ulkopuolelta

VAIHTUVAT NÄYTTELYT

Museon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään monipuolisesti sotahistoriaan ja maanpuolustukseen liittyviä näköaloja myös museon kolmen aselajin ulkopuolelta. Vaihtuville näyttelyille on oma rakennuksensa ulkonäyttelyalueella. Lyhytkestoisia näyttelyjä rakennetaan myös museon päärakennukseen ja Tykkihalliin.

Vuonna 2017 museomme ei järjestä vaihtuvia näyttelyitä, vaan juhlistamme itsenäisyyden juhlavuotta tapahtumilla ja perusnäyttelyyn rakennetulla ”Tukijoukkoja ja taistelijoita” -kierroksella.

Seuraava uusi vaihtuva näyttely aukeaa vuonna 2018.

SCHMARDEN 100 vuotta  ̶  jääkäripioneerit ja pioneeriaselajin alku Suomessa  31.12.2017 asti

Vaihtuvassa näyttelyssä muistetaan Schmardenin taistelua ja esitellään jääkäripioneerien toimintaa sekä pioneeriaselajin alkua itsenäisessä Suomessa.

TUKIJOUKKOJA JA TAISTELIJOITA. Juhlavuoden polku perusnäyttelyssä 7.1.2018 asti.

Juhlavuosihankkeensa osana Museo Militaria on toteuttanut perusnäyttelyyn teemapolun naisten rooleista maanpuolustuksessa itsenäisyytemme aikana. Polku kiertää näyttelyn naisaiheiset kohteet, jotka on merkitty näyttelyyn juhlavuosiohjelman tunnuksella. Kierros on tehtävissä omatoimisesti käsiohjelman avulla. Käsiohjelman saa asiakaspalvelusta, ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

POHJOIS-SUOMEN MIINANRAIVAUS TYKKIHALLISSA TOISTAISEKSI

Lapin sodan jäljiltä Pohjois-Suomi oli saksalaisten vahvasti miinoittama alue. Museo Militarian vaihtuvassa näyttelyssä Pohjois-Suomen miinanraivaus 1945–1952 esitellään tekstein, kuvin ja esinein sodan jälkeistä raivaustoimintaa Pohjois-Suomessa. Miinojen lisäksi maastossa oli paljon erilaisia ammuksia ja räjähteitä. Valtavaa rauhanajan raivaustyötä varten perustettiin kesällä 1945 pioneerien johtama miinanraivausorganisaatio, johon palkattiin vapaaehtoisia raivaajia. Organisaatio toimi Pohjois-Suomessa kahdeksana kesänä raivaten satojatuhansia miinoja ja ammuksia. Miinaonnettomuuksissa kuoli 72 raivaajaa ja 144 loukkaantui.

Tilaa uusimmat museon uutiset sähköpostiisi


captcha